Warsztaty Kulinarne

W pełni online

Nauka od A do Z

100% Zadowoleni klienci

Zostań szefem kuchni!

Przenosimy restaurację do domu Twoich pracowników! Pomagają nam w tym Kamil i Tomek- szefowie kuchni, którzy pracowali w topowych restauracjach w Polsce. Dzięki warsztatom kulinarnym można poczuć się znowu jak w ulubionej restauracji z wykwintnymi daniami, a to wszystko w prosty i bezpieczny sposób, z wykorzystaniem najwyższej jakości produktów. Odstawiamy na bok nudne przepisy ściągnięte z internetu. Oferujemy Wam wyjątkową kuchnię i wyszukane dania z różnych stron świata, o których prawdopodobnie nigdy nie słyszeliście! Zapraszamy do magicznego, kulinarnego świata Kamila i Tomka! Warsztaty kulinarne online przeznaczone są dla osób dorosłych.

Amerykański sen

Kuchnia amerykańska, podobnie jak jej kraj pochodzenia, stanowi niezwykle barwną mieszaninę kultur. Stworzyły ją wpływy europejskie, indiańskie, afrykańskie. To dania pochodzące z różnych stron świata, wprowadzone i spopularyzowane przez imigrantów. Ze względu na olbrzymią powierzchnię kraju wyróżniamy wiele różnych odmian regionalnych kuchni amerykańskiej. Na niektórych terenach można dostrzec przewagę wpływów konkretnych nacji. Jednak najbardziej fascynującą cechą charakterystyczną jest zlewanie się w jedno przeróżnych stylów i technik kulinarnych. Elementy tej kuchni, a zwłaszcza sposób podawania i spożywania niektórych dań, są dziś popularne na całym świecie. Niemal wszędzie można zjeść dania z grilla czy typu fast food.

W podróży do Tokio

Kuchnia japońska najczęściej kojarzy nam się z sushi. Jednak nie jest to jedyne danie, z którego słynie kraj kwitnącej wiśni. Wyobrażając sobie typowy japoński obiad, widzimy siedzących na podłodze przy stole Japończyków, jedzących pałeczkami z miski ryż i popijających go zieloną herbatą. Oczywiście ryż jest podstawą wielu dań w większości krajów azjatyckich, jednak mało kto zdaje sobie sprawę, że kuchnia japońska ma do zaoferowania o wiele więcej! Każda wyspa słynie z innych dań, a różnorodność składników i sposobów przyrządzania jest ogromna. My postaramy się Wam to pokazać!

1 Z 7 Cudów świata na telerzu

Aromatyczne przyprawy, dużo warzyw i niewielka ilość tłuszczu, a przy tym pełna harmonia smaków – to typowe cechy potraw z Chin. Kuchnia chińska należy do najstarszych i najbardziej wyrafinowanych kuchni świata. Nierozerwalnie łączy się z niemal każdą dziedziną życia Chińczyków. Także z wartościami, które wyznają – spokój ducha, długowieczność, harmonia, zdrowie. To dzięki nim kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie.

Buenos Aires!

Dla mieszkańców Argentyny dobre jedzenie jest sprawą niezwykle istotną, stanowi wręcz obiekt kultu. W kuchni argentyńskiej kładzie się nacisk na różnorodność oraz jak najwyższą jakość produktów spożywczych. Dzięki temu dania sycą i zachwycają smakiem, a sam proces przygotowania stanowi czystą przyjemność.

Czy są tu roślinomaniacy ?

W odpowiedzi na coraz większe zainteresowanie kuchnią wegetariańską i wegańską stworzyliśmy dla Was z pomocą szefa Tomka ciekawe sety, które urozmaicą codzienny jadłospis. Pokażemy, że dania bezmięsne również mogą być oryginalne i wykwintne. Główny nacisk stawiamy na kuchnię azjatycką – bardzo modną w ostatnim czasie, bazującą na produktach, które są ogólnodostępne, aby uczestnicy mogli odtworzyć dania również po szkoleniu.

Kiszonki i pikle!

Kiszonki wróciły na salony! I to w wielkim stylu. Na dobre zagościło u nas koreańskie kimchi. Najlepsi szefowie kuchni kiszą najróżniejsze warzywa na rozmaite sposoby. Wcale się nie dziwimy, bo to nasze rodzime superfoods! Kiszonki zawierają moc witamin i minerałów, poprawiają samopoczucie i wygląd, wzmacniają odporność i są naturalnym probiotykiem. Szef kuchni Tomek podzieli się z Twoimi pracownikami naturalnym przepisem na zdrowie.

Cena warsztatów

Cena uzależniona jest od ilości osób biorących udział w warsztatach oraz od zawartości paczki. Minimalna ilość uczestników to 20 osób. Staramy dopasować się do budżetu każdej firmy, więc jeżeli zainteresował Cię warsztat- odezwij się, wspólnie ustalimy wszystko tak, aby cena była odpowiednia. Cena od 160 zł do 230 zł netto (w zależności od wybranego warsztatu) za osobę z wliczoną transmisją live i osobą prowadzącą warsztaty.

Cena zawiera:

  • kurs online live z kucharzem Kamilem lub Tomkiem z wybranego tematu na platformie internetowej,
  • wysyłkę kurierską paczki z profesjonalnie zapakowanymi produktami potrzebnymi do przygotowania dań w konkretnym temacie (uczestnik kursu nie dokupuje nic we własnym zakresie, wyjątek stanowią jedynie jajka oraz nietrwałe zioła),
  • nagrodę i jej wysyłkę dla zwycięzcy konkursu warsztatów.